Bizie.nl

Maak het jezelf gemakkelijk!

OMG, ik ken nog mensen die NIET aan mobiel bankieren doen en overmaken via – hoe heet het ook alweer - overschrijfkaarten. Oké, ze komen niet uit mijn generatie maar als ik rond de 60 jaar ben, mag ik hopen dat ik met de meeste snufjes wel raad weet. Fraudevrees ken ik amper en ik sta misschien wat naïef in het leven, maar ik weet toch verdomd goed hoe ik het leven vergemakkelijk zo hier en daar…

You’ve got mail
Ik heb vanochtend nog mijn (privé) mail gecheckt en rond de middag staat mijn inbox weer op 25 nieuwe berichten. En niet omdat ik zo populair ben. Het zijn nieuwsbrieven. Ik wil alles opschonen, maar ik word al moe bij de gedachte. De ontdekking van Unroll.me is echt bril-jant. Deze app zorgt ervoor dat je met twee drukken op de knop een overzicht krijgt van alle nieuwsbrieven waar je (on)bewust op bent geabonneerd. De magische knop om je meteen uit te schrijven zit er ook op. Walhallaaaa!!! Ik had ruim 150 ‘subscriptions’ en was binnen 10 minuten klaar met de grote opschoning. Deze briljante tip plus meer gemak tips haal je gewoon uit de de video van Lize over gemak.

Gemaakt voor: mensen die net als ik altijd het vinkje ‘nieuwsbrief ontvangen’ aan laten staan uit gemak, als extra kans om te winnen of om niets te willen missen. Om er vervolgens gillend gek van te worden.
Gemak: Je hoeft niet zelf door je hele inbox te graven en op zoek te gaan naar de ‘ik wil me uitschrijven’ knop. Dat doet de app voor je nadat je toestemming hebt gegeven.  
Gevaar: Het voelt misschien als het ontvrienden op Facecook, maar nu moet je niet opgeven. Wie o wie mag er in je inbox blijven?

Parkeren doe je zo
Ik heb het even teruggezocht, sinds 2009 is mijn leven een stuk verbeterd door een app die het betaald parkeren voor me regelt. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er nog mensen geld in een meter stoppen, maar ik weet dat ze nog rondlopen (sorry als je je aangesproken voelt). Ik vind het echt de uitvinding van de eeuw (op mobiel bankieren na) dat je in elke straat waar zo’n meter staat gewoon je parkeeractie start met een app.  Natuurlijk kun je tegenwoordig in grote steden ook pinnen bij een automaat, maar lang nog niet overal. Parkmobile (gratis).

Gemaakt voor: iedereen die kan (in)parkeren
Gemak: geen zorgen of je überhaupt geld op zak hebt of genoeg in de meter hebt gedaan. De parkeerapp rekent precies de minuten dat je parkeert. Niets meer of minder. Aan het einde van de maand worden je parkeeracties automatisch afgeschreven.
Gevaar: je wordt redelijk gespamd met sms’jes om je er aan te herinneren dat je parkeeractie aan staat maar vergeet je het, dan kan je afspraak kostbaar worden.

Keuze(menu)stress
Ik ben een echte online shopper en dan kan het zijn dat een product of dienst niet altijd goed bevalt waardoor ik de klantenservice moet contacten. Het liefst stuur ik een tweet maar helaas ontkom je er soms niet aan om te bellen. Oja, dat kan mijn telefoon ook nog. Ligt het nou aan mijn concentratievermogen dat ik de keuzeopties na nummer 3 al vergeet en ik opnieuw moet bellen? Gelukkig biedt de app Skipthemenu een megahandige oplossing. Klik het bedrijf aan in de app, kies het onderwerp waarover je wilt bellen en hopsakee, je krijgt direct verbinding met de juiste afdeling.

Gemaakt voor: ongeduldige mensen zoals ik die bellen zonde van hun tijd vinden. Maar natuurlijk ook gemaakt voor iedereen die kosten wil besparen.
Gemak: gratis app, overzichtelijk, duidelijk en in 3 stappen de juiste afdeling aan de lijn.
Gevaar: Het aantal bedrijven is nu nog ingericht op met name de dienstverlening, dus dit mag uitgebreid worden.

Push the button
Ik betrapte me er zelf laatst op dat ik niet ging sporten omdat ik anders mijn favo tv-programma zou missen.  Althans, ik zou er net op de helft inkomen maar dan is het kijken niet meer leuk. Beetje kansloos nu ik weet dat er zoiets bestaat als Begin Gemist. Een simpel groen knopje op je afstandsbediening brengt je gewoon terug naar het begin van je serie. Mooi geen excuus meer om de sportschool over te slaan, plus weer wat wijzer geworden over mijn afstandsbediening.

Gemaakt voor: telaatkomers, tv-verslaafden of de nerd-achtigen onder ons.
Gemak: dat een simpel groen knopje op je afstandsbediening terug in de tijd kan, dat is toch geweldig?
Gevaar: Niet alle programma’s zijn gratis, dus let goed op wat je tv aangeeft. Mocht je in een groepsapp zitten waarbij de ontknoping van bijvoorbeeld Wie is de Mol wordt besproken, dan kun je een spoiler alert niet helemaal voorkomen.

Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar nog meer gemak? De video met Lize staat er vol mee. Doe er je voordeel mee.


 

Ook leuk