Bizie.nl

Dit zijn de musthaves onder de foto apps

Foto’s. Inmiddels staan er ruim 2.000 in mijn filmrol op mijn telefoon en ben ik dagelijks bezig met het organiseren ervan omdat de schijfruimte er niet blij van wordt. En aangezien ik daar weer niet blij van wordt, zet ik ze bijna wekelijks in een cloud dienst. Maar laten we het bij de leuke dingen houden. Want m’n filmrol zit niet voor niets vol, toch? Bewerken, collages maken, filters toevoegen of een beetje lol trappen met je foto’s doe je zo…

1. Spiffy ‘magic’
Wel of geen über creatieveling? Er zijn genoeg photo editor apps die bij beiden favoriet zijn. Zo is Spiffy een gratis no nonsens app met veel opties en voor zowel de starter als gevorderde foto freak een briljante beeldbewerker.

De standaard functies zoals je beeld croppen, beeld draaien, shapes, kaders, tekst toevoegen en delen via social zitten er natuurlijk allemaal op. Maar de filter opties zijn echt awesome.

+ Als je met Instagram al moeite hebt om een filter te kiezen dan heb je met de 30 Spiffy ‘Presets’ een uitdaging.
+ Met de zogenaamde ‘Light Leaks’ breng je een beetje magie aan op je foto. Ook daar kan Instagram niet aan tippen.
+ De ‘Textures’ geven je foto’s een clean, romantisch of regenboog effect met de 33 verschillende kleurfilters. I love rainbows!

 Spiffy

2. Je bekkie op een spekkie
Spullen personaliseren. Ik ben er dol op en wie niet? Hoe origineler, hoe beter. Ik vond de prints op M&M’s een hele leuke, maar het kan nog origineler met de Boomf app. Want nu druk je je leukste selfie (of andere foto) af op een marshmallow.

+ Lekker anders dan je foto op een taart, stuk chocolade of tompouce.
+ Ze hebben een leuk formaat waardoor je ze ook als decoratie kunt gebruiken.
+ Het lijkt erop dat het doosje gewoon door de brievenbus past, dus geen ‘postbezorg’ gedoe.
+  Heb je zelf geen inspiratie, dan heeft de app ontzettend veel leuke designs waardoor je alsnog een te gek pakketje hebt. 

 Boomf

3. Lol met jezelf
Wie de app “Elf yourself” kent (en het kon waarderen) kan met JibJab helemaal los gaan. Het blijft toch hilarisch om je eigen gezicht (of dat van anderen) te plaatsen op andere  figuurtjes die een dansje doen. Zo maak je de meest originele Birthday filmpjes en is het gewoon lollig (en verslavend) om alle figuurtjes uit te proberen.

+  Wie zegt dat e-cards meer van deze tijd zijn? JibJab is een tijdloze app. Het blijft grappig tenzij je je omgeving er natuurlijk dagelijkse mee spamt.
+ De app heeft verschillende thema’s zoals verjaardagen, kantoorhumor,  feestdagen of de laatste hits waarin je zelf de hoofdrol kunt spelen.
+  Naast videootjes kun je ook gewoon je hoofd in een maffe foto laten plaatsen. En klaar is je nieuwe profielfoto.

Next level selfie
Wat zou de volgende stap zijn als we het hebben over onszelf op de plaat leggen? Zouden we dit jaar nog allemaal een drone in huis hebben hebben om alles van bovenaf vast te leggen? Lize Korpershoek testte het al kort even in het ‘echie’ en eerlijk gezegd zie ik het wel voor me tijdens een festival, tuinfeestje of boottochtje.  Moet ik wel eerst even wat aan mijn telefoongeheugen doen ;-).
 Next level1

 Next level2

Wat is de cloud lees je hier. 

Ook leuk