Bizie.nl

Dáág patatgeneratie. Hallo generatie Alpha.

Zou mijn dochter van vier jaar straks met een tablet naar school gaan in plaats van een rugzak vol boeken die zwaarder weegt dan zijzelf? Het lijkt me fantastisch. Ik vind het best bijzonder om middenin een nieuwe digitale generatie mee te gaan. Dáág patatgeneratie. Hallo generatie Alpha. Laat me niet eindigen als een moeder die zich alles door haar kids moet laten uitleggen. Ik ga het anders doen. Welkom in de wereld van het digi-gezin.

Plannen en punten sparen
Ik zie ze altijd online voorbij komen of in de winkel hangen als ik op zoek ben naar een leuke kalender. De ‘familieplanner’. Met één kind ben je officieel nog niet echt een gezin en valt alles nog prima te plannen. Nu is nummer 2 on it’s way en ik schat zo in dat ik straks (lees: over 4 jaar) met school, sport, kinderfeestjes plus mijn eigen leven wel behoefte heb aan een planner. Hetzelfde geldt voor klusjes in huis. Iedereen krijgt straks taken en draagt een steentje bij in het huishouden. Het zou cool zijn als er wat apps zijn die ons hierbij kunnen helpen. Ze zijn nu nog typisch Amerikaans, maar het zal vast niet lang duren voordat een Nederlandse variant van cozi en our home verschijnt.

Airbnbaby
Zou een vakantie boeken anno 2020 heel anders verlopen dan hoe we dat nu doen? Wij boeken al redelijk makkelijk online, maar ik heb om eerlijk te zijn nog nooit via een app geboekt. Het Airbnb concept is natuurlijk hartstikke hot maar niet op kids gericht. Moet je alsnog zelf alles meezeulen. Verrassing! Er is nu ook een Airbnb concept speciaal voor de familie, namelijk Kidancoe. En ik kan je vertellen, ook zonder vakantieplannen is het gewoon al leuk om even binnen te kijken bij de rest van de wereld ;-).

TV on the go
Sinds kort doen wij thuis aan video on demand. Ongelofelijk hoe fijn dat is. Het voelt lekker 2.0 dat je geen overvloed aan dvd’s moet opbergen of de krassen op de dvd het kijkmoment bederven. En voorlopig is er nog keuze genoeg. Voor TV geldt precies hetzelfde. Niet alles is beschikbaar op het moment dat je je kind even zoet wilt houden of een tv-momentje gunt. Met het Kids pakket van KPN is dat echt goed geregeld en houd ik mijn dochter weg van o.a. de slecht nagesynchroniseerde tiener TV.

Vastbinden
Toen ik voor het eerst van dit apparaatje hoorde, wilde ik dit meteen aan m’n dochter vastbinden. Handig, want dan weet ik altijd waar ze is. Nee, daar is de ‘Tile’ niet voor gemaakt. Wel voor het terugvinden trouwens, maar dan voor spullen. Misschien ben jij über georganiseerd, maar je kids straks niet. En als iedereen aan je hoofd zeurt met de vraag waar iets ligt omdat jij dat als moeder altijd schijnt te weten dan ga je toch voor de slimme manier? Portemonnees, paspoorten, tassen, noem maar op. Met deze app en het kleine apparaatje spoor je alles zo weer op. Zo zou bij ons de sleutelbos op nummer 1 komen staan. Doe meteen maar een familiepak please. 

Alhoewel ik de patatgeneratie leuker vind klinken, ben ik hartstikke klaar voor generatie Alpha. Ben je ook zo benieuwd naar wat er de komende jaren nog aan digitale ontwikkeling gaat plaatsvinden? Kom een stapje dichterbij met de video van Lize.


 

Ook leuk