Bizie.nl
header

5 redenen waarom gezondheidapps goed voor je zijn

Een gezonder leven door je smartphone. Het klinkt een beetje freaky toch? En toch kan het digitale tijdperk je (gezonde) levensstijl een flinke boost geven en is je smartphone (opnieuw) je life saver. Met onderstaande redenen zie je in no time in waarom gezondheidapps een must-have zijn op je smartphone.

1. Duh, voor je gezondheid natuurlijk
Het woord zegt het al. Ge-zond-heid. Deze apps zijn speciaal ontwikkeld om je bewuster te maken van je leefstijl, kennis te vergroten of om je handen uit de snoeppot te houden.  

Je zou er bijna moe van worden, zoveel apps zijn er om je inzicht te geven in je dagelijkse activiteiten en calorie-inname. De gratis Human app belooft je elke dag minimaal 30 minuten aan beweging. Als dat geen motivatie is, dan weet ik het ook niet meer! En dan tellen je sprintjes naar de bus of trein en loopjes naar de printer of koffiemachine ook gewoon mee. Yeah! Stimulerend dus.   

2. Leuke verhalen op feestjes en partijen
Gezondheid via de digitale weg is niet voor iedereen dagelijkse kost en daar kun je op feesten en partijen (of tijdens de lunch) best wel eens van profiteren. Jij bent de pro en dus kun je iedereen entertainen met je ervaringen, de kennis die je hebt opgedaan of het geven van adviezen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de lunch alles vertellen over de goede en minder goede E-nummers met de E-nummer app (2,99) Niet doorslaan, want straks lunch je alleen ;-).
 E-nummer

3. Besparen op je portemonnee
Of je nu wilt besparen op een sportschoolabonnement, een psycholoog of whatever: je kunt vast een app vinden die past bij jouw wensen. Als je geen (zwetende) mensen om je heen wilt, maar wel aan je uurtje yoga wil toekomen, pak je gewoon de gratis Yogify app erbij. Besef wel dat tijd geen excuus meer is want zelfs met de 7-minute workout app (ook gratis) kun je nu een badass body kweken. Lang leve de mobiele apps!

4. Je hebt er niemand voor nodig
Je mobiele telefoon is je nieuwe BFFF (Best Fit Friend Forever) en staat altijd voor je klaar. Mits opgeladen natuurlijk. Dus heb je last van altijd afhakende sportvriendinnen, schaam je je voor je aritmische bewegingen in een groep of wil je de deur niet uit voor een live consult? Je kunt het allemaal alleen. Met behulp van de juiste apps natuurlijk.
 Oh.

5. Leuker mens
Inzicht klinkt natuurlijk enorm saai, maar je kunt er echt een leuker mens van worden.  Een situatie die voor jou én je omgeving goed uitpakt. WIN-WIN dus. Met de Mr.Mood app monitor je op een speelse manier je humeur en kun je bijvoorbeeld per maand terugzien op welke dagen je happy of niet zo happy was. Als je een patroon herkent, kun je er wat mee doen… of niet.
 Mr. Mood

En wat dacht je van de Sleepcycle app? Nee, je gaat niet fietsen in je slaap (dat zou wel goed zijn voor je conditie) maar de app geeft je inzicht in de kwaliteit van je nachtrust en zorgt ervoor dat je lekkerder wakker wordt. Lize testte deze app om te ontdekken of het bij haar werkte. Bekijk haar video hier.
 

Ik zeg: “Op je gezondheid.”


 

Ook leuk